Woeha! uitlaatservice

Goed om te weten

 

Concullega
Zoekt u een uitlaatservice en woont u in Bennekom? Heeft u dan al gedacht aan Dog Valley (van Reina van Ginkel)?
Reina heeft mij geholpen Woeha! op te zetten dus haar wil ik niet voor de voeten lopen. Mocht Reina geen plek hebben dan is uw hond natuurlijk meer dan welkom bij Woeha!

Eén keer of maar even
Zoekt u een uitlaatservice voor maar een paar keer of voor maar een paar weken ? Dan kan Woeha! u helaas niet helpen. Woeha! steekt namelijk veel tijd en energie in het leren kennen van een nieuwe hond. Ook voor de andere honden is het altijd weer (in)spannend als er een nieuwe hond bij komt. Dat kan ik dus niet al te vaak van ze vragen. Misschien is iemand die individuele wandelingen doet voor u een optie? (zie bijvoorbeeld het prikbord bij uw dierenarts)

5 sterren wandelingen
Bij Woeha! staan de honden echt centraal. Dat betekent onder andere dat de lengte en het tempo van de wandelingen wordt aangepast aan de conditie van de honden en de weersomstandigheden. Ook wordt er rekening gehouden met speciale behoeften zoals voedselallergieen. En krijgen de honden bij kou of nattigheid eventueel een jas aan in het bos, of een handdoek of deken om in de bus. Ook staat er niet alleen water klaar in de auto maar gaat er ook water mee tijdens de wandelingen als dat nodig is.  

Tuig!
Bij het ophalen en weer thuis brengen moet uw hond even aan de lijn. Ook bij het uit- en inladen van de honden aan het begin en einde van de wandeling moeten de honden soms even aan de lijn. Dit om te voorkomen dat ze in hun eentje op pad gaan. Woeha! gebruikt daarbij tuigjes in plaats van halsbanden. Tuigjes zijn veiliger en comfortabeler voor uw hond, zeker in een groep aangelijnde honden.
Mocht u zelf geen tuig hebben dan zorgt Woeha! voor een leentuig in de juiste maat.


UitlaatSERVICE!
Voor veel mensen is iedere dag een puzzel: hoe krijg je werk, thuis en de zorg voor je hond telkens weer gecombineerd? Dat vraagt soms veel flexibiliteit van baasjes. Daarom is Woeha! ook graag zo flexibel mogelijk. Dus geen strenge opzegtermijnen, geen 'niet goed, geld weg' en geen 'alleen tijdens kantooruren'. Dus heeft u een speciaal verzoek? Vraag het gerust!

Een hondenleven volgens Woeha!
Wij mensen doen vaak alsof de wereld van ons is. Alsof dieren blij mogen zijn dat zij er ook op rond mogen lopen. Woeha! denkt daar anders over. Woeha! vindt dat mensen en dieren evenveel recht hebben op respect en een leuk leven.

We wonen echter in een land waar overal mensen zijn en mensen alles bepalen.
Een hond die niet in de problemen wil komen zal dus soms tegen zichzelf beschermd moeten worden.

Zo ziet Woeha! haar rol: honden in de gelegenheid stellen zo veel mogelijk hond te zijn, zonder dat ze zichzelf of anderen in de problemen brengen.

Wat betekent dat concreet?
Dat betekent dat snuffelaars lekker geursporen mogen volgen. Maar alleen zolang ze wel redelijk snel komen als ik ze roep.
Dat betekent dat de renners lekker sprintjes mogen trekken. Zolang ze maar niet te lang uit het zicht verdwijnen.
Dat de ontstuimige types lekker wild mogen spelen. Maar zodra ik denk dat het vechten zou kunnen worden leid ik ze af of hou ze even uit elkaar.
En dat de modderaars lekker vies mogen worden. Maar liever wel aan het begin van de wandeling zodat ze toch nog redelijk schoon thuis komen.
Zo zoekt Woeha! naar een balans tussen pret en praktische bezwaren.

Hormonen heisa
Testosteron-rijke reutjes en teefjes die loops, bijna-loops of net-loops-geweest zijn kunnen veel onrust veroorzaken in een groep honden. Bovendien zijn er al zo veel honden wanhopig op zoek naar een (goed) baasje. En met ieder nestje dat geboren wordt worden hun kansen kleiner...
Woeha! zou dus iedereen op het hart willen drukken: laat uw hond alstublieft steriliseren/castreren (eventueel na een 'proef-castratie' middels chip, om zeker te weten dat de gedragseffecten gunstig zijn). Dat scheelt uw hond een hoop onrust en maakt de kans groter dat hij of zij gewoon gezellig mee kan met Woeha!